Vælg en side

Om siden

Formålet med KameraGuru.dk er som udgangspunkt at hjælpe og guide dig i forbindelse med køb af kamera, objektiver og/eller andet kameraudstyr. Jeg vil ligeledes prøve at dele ud af min viden om fotografi, teknikker og andet relevant i håbet om, at kunne danne grundlag for bedre billeder blandt jer læsere. Derudover vil jeg løbende udgive diverse guides og lignende.

 

Hvem er jeg?

Mit navn er Martin, og det er mig, der står bag KameraGuru.dk, og udover denne side, så driver jeg også madbloggen Rigeligtsmør.dk samt vinimporten Vinifikant.

Min interesse for fotografi opstod i forbindelse med arbejdet med min madblog og har siden da udviklet sig en helt del. Jeg startede uden at vide noget som helst om kameraer, fotografi etc., og tog billeder af maden på køkkenbordet med et dårligt mobilkamera uden at tænke over lys eller kompositionen. Dette begyndte så at udvikle sig, da jeg investerede i et Nikon D3100 med et 18-55mm kit-objektiv. Jeg blev løbende klogere på hele fotoverdenen, lærte om grundlæggende fotografi og begyndte så småt at få en forståelse for, hvad der ligger til grund for et godt billede, og hvordan man tager sådan et. Jeg udvidede ligeledes mit udstyr med et Nikon NIKKOR 50mm f/1.8G-objektiv, som skulle vise sig at gøre underværker for de billeder jeg skød med mit D3100. Jeg har sidenhen opgraderet mit udstyr og udvidet med diverse kameraudstyr, som du kan læse om nedenfor.

Jeg har qua min madblog primært taget billeder af mad, og det er også det område jeg finder mest interessant, men jeg har også taget en del ferie-, natur- og landskabsbilleder. På trods af, at jeg bare er en autodidakt hobbyfotograf, så har jeg løbende fået en del erfaring og forståelse for fotografi. Dels vha. simpel trial-and-error og af at lære af sine fejl, men også ved at læse nogle af alle de fantastiske indlæg, der findes rundt omkring på nettet. Og nu har jeg så besluttet mig for at dele lidt ud af den viden jeg har tilegnet mig igennem de sidste mange år, og forhåbentligt være med til at hjælpe andre nybegyndere med at komme godt igang med fotografi.

Mit fotoudstyr

Efter at have brugt mit Nikon D3100 i noget tid, så opgraderede jeg til et Nikon D7000, hvor jeg primært brugte mit Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR og Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G ED. Dette kit var jeg utroligt glad for og det blev brugt flittigt i nogle år indtil jeg skiftede alt mit Nikon-grej ud med noget væsentligt lettere og spejlløst fra Fujifilm. Dette skift har jeg været utroligt glad for. Dels tager mine nye Fujifilm-kameraer bedre billeder end mit Nikon D7000, og dels vejer og fylder det væsentligt mindre, hvilket betyder, at det er meget nemmere at have med rundt. Så i dag består mit setup af følgende:

Derudover er jeg hoppet på Peak Design-vognen og har investeret i en Peak Design Everyday Sling 5L, hvor alt mit udstyr kan være i samt to Peak Design remme:

Jeg bruger primært mit X100F som et kamera jeg har med på farten, da der vitterligt altid er plads til det. Det er et kamera med et fast 23mm objektiv på, der svarer til det klassiske 35mm filmformat. Det betyder ingen zoom og eller noget som helst. Der er en smule distortion på objektivet, så det er på ingen måder optisk perfekt, men det tager pivgode billeder og har ekstremt meget charme. Og det er i mine øjne det perfekte rejse-/feriekamera. Det er dog knap så godt til f.eks. madbilleder, hvor mit X-T2 så kommer ind i billedet. Det er derimod en rigtig arbejdshest, der egentlig mest af alt minder om et solidt spejlreflekskamera – blot uden spejl og vægtent.

 

Reklamer og affiliatelinks

Her på siden vil du indimellem støde på et enkelt banner eller to med relevante reklamer. Jeg benytter ligeledes affiliatelinks, hvilket vil sige, at hvis du handler igennem en af mine links, så vil jeg tjene en lille procentdel af den samlede ordre. Det koster ikke noget for dig at handle igennem mine affiliatelinks, og hvis/når det er muligt vil jeg også prøve at skaffe rabatkoder til jer læsere. Indtægten fra bannere og affiliatelinks bidrager til vedligeholdelse af bloggen.

Hvis du har nogle spørgsmål til noget af ovenstående, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.

 

Kameraguru.dk støtter

 

MiljøvenligpakningStop Papirspild mærketPlastikNejTakReklamebeskyttelse

 

Pin It on Pinterest